Stek sparris och sidfläsk eller bacon. Blanda majo med lite lättcream fresh för en lättare konsistens. Droppa i vit tryffelojla efter smak. Hyvla över parmesan.
Bearnaise: det är INTE svårt! Fräs 1-2 schalottenlökar och dragon i lite smör och 1/2 dl vitvinsvinäger tills löken är mjuk inte brun. Låt svalna. Skira 150 g smör och häll den klara delen över lökblandningen. Svalna. Tillsätt 3-4 äggulor under omrörning. Om den skulle skära sig lägg i en isbit eller lite kallt vatten. Krydda och tillsätt ev lite extra vinäger. Krydda om du vill. Klipp i en msk färsk persilja. Ställ i kylen.
Entrecote: Stek det rumstempererade köttet i smör och olja på högsta värmen. Salta rikligt!! Peppra. Stek tills köttsaften tränger igenom för medium rare.
Mmm, jummy!
SvaraRaderanice blog, kisses from spain
SvaraRadera