söndag 17 april 2011

Dinner on me

Hade en mycket trevlig middag igår. Lagade två favoriter. Grön sparris med vit tryffelmajonäs, hyvlad parmesan och sidfläsk till förrätt. Entrecote med pommes, tomatsallad och hemlagad bearnaise. Jag älskar!

Stek sparris och sidfläsk eller bacon. Blanda majo med lite lättcream fresh för en lättare konsistens. Droppa i vit tryffelojla efter smak. Hyvla över parmesan.

Grädda potatisen med salt och olja på 175 grader i 45 min. Skär ganska tjocka stavar.
Bearnaise: det är INTE svårt! Fräs 1-2 schalottenlökar och dragon i lite smör och 1/2 dl vitvinsvinäger tills löken är mjuk inte brun. Låt svalna. Skira 150 g smör och häll den klara delen över lökblandningen. Svalna. Tillsätt 3-4 äggulor under omrörning. Om den skulle skära sig lägg i en isbit eller lite kallt vatten. Krydda och tillsätt ev lite extra vinäger. Krydda om du vill. Klipp i en msk färsk persilja. Ställ i kylen.
Entrecote: Stek det rumstempererade köttet i smör och olja på högsta värmen. Salta rikligt!! Peppra. Stek tills köttsaften tränger igenom för medium rare.

This is perfect medium rare

2 kommentarer: